Persbericht 18 maart 2020

Persbericht 18 maart 2020

 

OFFICIËLE MEDEDELING 

Zoals iedereen vast wel merkt, leven we in een onzekere periode. Veel trainingen worden afgezegd, wedstrijden gaan niet door en zelfs verenigingen gaan op slot. Ook RWV de Spartaan ontkomt er niet aan en volgt volledig de lijn van het RIVM, NOC/NSF en de KNWU.  

Natuurlijk is de zorg om de gezondheid van vele mensen het belangrijkste en is het wielrennen ondergeschikt hier aan. Op dit moment volgt de overheid beleid dat indammen van het virus de hoogste prioriteit heeft, wat weken dan wel maanden duurt.   

Het bestuur van de Internationale Rijswijkse Jeugdmeerdaagse sluit zeker haar ogen niet voor wat er de laatste weken op ons af komt. We hebben 6 succesvolle edities mogen organiseren. We zijn klaar om de 7e editie te laten slagen. Maar gezien het feit dat we nu aan tafel zitten met de bedrijven die ons afgelopen jaren hebben gesteund en nu volop hun focus hebben op de boel draaiende houden of zelfs te overleven, lijkt het ons niet gepast om juist nu hen te vragen om ons weer te steunen.  

Daarbij komt ook dat we voor de organisatie van de Jeugdmeerdaagse de komende maand de eerste financiële verplichtingen zullen moeten aangaan, met het risico dat het geen doorgang kan vinden. Om ons heen zien we de afgelopen weken organisaties die tot het laatst toe aangeven dat hun evenement door gaat en daarna toch moeten besluiten om het te annuleren. Zoals een commissielid ook wel omschreef:  

‘Succes van de 7e editie moet denk ik niet op voorhand uitgaan van doorgaan. Succes kan ook zijn op tijd kosteloos doorschuiven naar 2021’  

En dat is precies wat we nu hebben besloten. 

We zijn er klaar voor om de 7e editie tot een succes te maken, alleen deze zal niet dit jaar worden georganiseerd, maar in 2021!!  

Het gaat jullie allemaal goed in deze moeilijke tijd en hopelijk tot koers.  

Mochten er nog vragen zijn, dan kun je contact opnemen met theo.groen@despartaan.nl 

Meer informatie volgt later op deze website.