Parcoursen

Hieronder vind je de voorlopige parcoursen voor de 9e editie van de Internationale Rijswijkse Jeugdmeerdaagse. Deze parcoursen kunnen eventueel nog veranderen in aanloop naar het evenement.

Proloog

Het proloog parcours wordt gebruikt voor de tijdrit (proloog) op donderdag. Dit parcours is 1300 meter lang.

Puntenkoers

Dit parcours wordt gebruikt voor de puntenkoers op donderdag. Het is per ronde 850 meter lang.

De Nieuwelingen & Junioren Vrouwen, Nieuwelingen Mannen en Junioren Mannen zullen voor de puntenkoers op donderdag het parcours gebruiken zoals ook wordt gereden tijdens het criterium op vrijdag, dit parcours is per ronde 1350 meter lang.

Criterium

Het criterium parcours wordt alleen gebruikt voor de wedstrijden op vrijdag. Dit parcours is per ronde 1350 meter lang.

Tijdrit

Dit parcours wordt gebruikt voor de tijdrit op zaterdag. Er zijn twee varianten van dit parcours!

De categorieën Jeugd 1 t/m 4 rijden de kortere variant. Dit parcours is 2600 meter lang.

De categorieën Jeugd 5 t/m 7, Nieuweling & Junioren Vrouwen, Nieuwelingen Mannen en Junioren Mannen rijden de langere variant. Dit parcours is 5200 meter lang.

Tijdrit korte variant 2600 meter.
Tijdrit lange variant 5200 meter.

Omloop

De omloop wordt gebruikt voor de wedstrijden op zondag. Dit parcours is per ronde 6100 meter lang. De omloop wordt met de klok mee, dus rechtsom, gereden. Er wordt gestart vanaf de wielerbaan van RWV de Spartaan. Dit gebeurt achter een neutrale wagen, zodra het peloton het parcours af is en de Lange Kleiweg opdraait zal de koers worden vrijgegeven. Bij het passeren van het clubparcours zal deze worden overgeslagen, de koers gaat elke ronde gewoon recht door over de Lange Kleiweg.

In de laatste ronde wordt er wel afgeleid naar het clubparcours van RWV de Spartaan om te finishen op de gebruikelijke plek op de clubparcours, hierbij wordt in de normale richting over het parcours gereden.