Programma van dag tot dag

Programma van dag tot dag

De inschrijving is gesloten en het het programma is definitief!

Vrijdag

Komende vrijdag gaat het los! Om 6 uur ’s avonds valt het startschot en zullen de renners in categorie 3 het spits afbijten in de proloog van 1100 meter. Categorieën 4 tm 7 en de nieuwelingen-dames volgen. De nieuwelingen-heren rijden geen proloog maar een ploegentijdrit van 1100 meter. Ruim 30 teams met ieder drie man strijden om de beste tijd in deze categorie.

Renners uit categorie 3 en 4 houden het op vrijdag bij een proloog. De overige categorieën rijden nog een puntenkoers over 8 rondes met in totaal 3 sprints. Bij de nieuwelingen-heren kiest ieder team 1 afgevaardigde die de puntenkoers gaat rijden voor dat team.

Zaterdag

Daar waar op vrijdag categorie 1 en 2 nog niet op het programma staan, is dat zaterdag wel zo. Om 9 uur start categorie 1, met RWV De Spartaan renner en Nederlands Kampioen Nicole van Sighem aan het criterium. Later op de dag wordt nog een tijdrit gereden.

Renners uit categorie 1 tm 4 rijden eerst een criterium en daarna een tijdrit over 1450 meter. Voor categorie 5 en hoger geldt dat er gestart wordt met een tijdrit van 2750 meter en dat er later op de dag nog een criterium gereden wordt.

Zondag

Op zondag rijden alle categorieën de omloop door Rijswijk. De omloop is 6,4 km per ronde. De start en finish is op het parcours van RWV De Spartaan. Het peloton wordt begeleid door motoren en de totale omloop wordt bewaakt door verkeersregelaars. De omloop voert de renners langs de mooiste plekjes in Rijswijk. In het bijprogramma rijden de senioren amateurs ook een wedstrijd over het parcours van de omloop.

Kijk voor meer informatie op jeugdmeerdaagse.nl/programma/